Vi upprätthåller en stark kompetens vad gäller tillverkningen av keramiska laminat (porslinsskal), kronor, broar och implantat. På så sätt hjälper vi dig behålla en estetisk tandrad. På vår mottagning hjälper vi dig gärna hitta det alternativ som passar dig bäst.

Blekning av tänder

Vi utför också blekning av tänder. Blekningen kan göras direkt på mottagningen eller som egenvård hemma. Det är viktigt att se till att tänderna är rena och fria från karies, tandsten och eventuella färgningar innan man inleder blekningen. Det är också bra att komma ihåg att gamla fyllningar, som kan vara på ett synligt område, inte ändrar färg då man bleker tänderna. Detta kan leda till att man måste förnya fyllningarna efter att blekningen är gjord.

Blekning gjord på mottagningen:

Munhygienisten inleder med att putsa tänderna med pasta. Därefter skyddas tandköttet och sedan appliceras blekningsmedlet på tänderna. Efter ca 40 minuter avlägsnas blekningsmedlet och vården är klar.

Blekning utförd hemma

En munhygienist eller tandläkare tar ett avtryck av tänderna. Efter ca en vecka får vi de sk blekningsskedarna tillbaka från tandteknikern och vården kan inleds redan samma dag. Blekningsmedlet appliceras i blekningsskedarna och placeras i munnen. Efter 1timme avlägsnar man skedarna och blekningsmedlet ur munnen. Denna procedur upprepar man dagligen i 1-2 veckor. Sedan är blekningen klar.

Frågor om blekning av tänder

Hur länge håller resultatet?

  • Olika födoämnen och drycker samt tobak färgar tänderna så hållbarheten är individuell.

Begränsningar

  • Under två veckor efter blekningen ska man undvika sådant som färgar tänderna som t.ex. rödvin, rödbeta, blåbär samt kaffe och te.
  • Blekning utförs inte på gravida och ammande kvinnor
  • Blekning utförs inte på personer under 18 år.

Kan man upprepa blekningen?

  • De medel som används i tandblekning sliter inte på tändernas yta varför man lugnt kan upprepa behandlingen vid behov.

Känsliga tänder

  • Ifall det uppstår ilningar i tänderna under vården kan man minska problemen med fluorbehandling.