Hampaiden valkaisu ja esteettinen hammashoito ammattitaidolla Helsingissä

Varaa aika esteettiseen hoitoon

Ylläpidämme vahvaa ammattitaitoa keraamisten laminaattien (posliinikuorien), kruunujen, siltojen ja implanttien teossa. Näin autamme sinua ylläpitämään esteettistä ja toimivaa hampaistoa. Vastaanotollamme autamme mielellämme löytämään juuri sinulle sopivan vaihtoehdon.

Suunnittelun yhteydessä otamme valokuvia hampaistasi ja sovimme yhdessä, mikä olisi se lopputulos, joka miellyttää juuri sinua. Yhdessä hammasteknikon kanssa voimme taata hyvän, esteettisen ja sinua miellyttävän, toimivan lopputuloksen.

Hampaiden valkaisu

Suoritamme myös hampaiden valkaisua. Valkaisu voidaan suorittaa joko vastaanotollamme tai kotona omahoitona. Ennen valkaisuhoitoa on tärkeää varmistaa, että hampaisto on terve, karies sekä hammaskiven aiheuttama ientulehdus on hoidettu ja mahdolliset värjäytymät on poistettu hampaiden pinnoilta. On myös hyvä muistaa, että jos sinulla on vanhoja näkyviä paikkoja, ne voidaan joutua vaihtamaan valkaisun jälkeen, koska niiden väri ei muutu valkaisun yhteydessä.

Vastaanotolla tehty valkaisu

Terveeseen hampaistoon valkaisu voidaan aloittaa suojaamalla ikenet ja asettamalla valkaisuaine hampaille. Aine saa vaikuttaa noin 40 minuuttia, jonka jälkeen se poistetaan. Tämän jälkeen valkaisu on valmis.

Kotona tehty valkaisu

Suuhygienisti tai hammaslääkäri ottaa jäljennöksen hampaista. Noin viikon päästä saadaan ns. valkaisulusikat hammasteknikolta ja valkaisu voidaan aloittaa kotona vaikka samana päivänä. Valkaisuaine asetetaan valkaisulusikkaan ja lusikka laitetaan hampaiden päälle. Annetaan aineen vaikuttaa tunnin ajan, jonka jälkeen lusikat poistetaan ja hampaisto harjataan normaalisti. Tämä valkaisuhoito toistetaan 1–2 viikkoa joka päivä. Sen jälkeen hoito on valmis.

Kysymyksiä hampaiden valkaisusta

Miten kauan valkaisun teho säilyy?

  • Eri ruoka-aineet ja juomat sekä tupakka värjäävät hampaita, joten tehon säilyvyys on yksilöllistä.

Rajoituksia

  • Kaksi viikkoa valkaisun jälkeen on vältettävä värjääviä ruoka-aineita kuten punaviini, punajuuri, mustikka, kahvi ja tee.
  • Valkaisua ei tehdä naisille raskauden eikä imetyksen aikana.
  • Valkaisua ei tehdä alle 18-vuotiaille.

Voiko valkaisun toistaa?

  • Hampaiden valkaisussa käytettävät aineet eivät kuluta hampaiden pintoja, joten valkaisun voi tarvittaessa uusia.

Hampaiden herkkyys

  • Jos hampaisiin tulee hoidon aikana vihlomista, pinnat voidaan käsitellä herkkyyttä vievällä fluorihoidolla.